Nieuwe maten bij FYSIOtherapeuten

Hans Schambergen neemt afscheid als fysiotherapeut.

 

Per 1 februari 2018 heeft Hans Schambergen Praktijk FYSIOtherapeuten Eindstraat definitief verlaten.

Begonnen in 1972 in het toenmalige St. Elizabeth ziekenhuis op de afdeling fysiotherapie met als hoofd Rob Pleijzier. Het ziekenhuis was nog maar een paar jaar open en de afdeling fysiotherapie was voor toenmalige begrippen uiterst modern opgezet, van alle moderne apparatuur voorzien en zelfs uitgerust met een revalidatieloopbad.

Tussen 1975 en 1980 werkzaam geweest in Blerick bij een collega in de vrije praktijk.

In 1980 weer teruggekeerd naar Venray in de “Langstraat” zoals de praktijk van De Bruijn en Op den Buijsch in de volksmond werd genoemd. Deze praktijk had een dependance in de Mozartstraat waar hij halve dagen werkte samen met collega Henne Cats.  De middagen werden ingevuld op de “Langstraat”.

In 1996 ontstond het plan om verder te gaan in een kleinere maatschap.

Samen met Toos Wintels-van de Goor en Marjo van Heijster werd de maatschap FYSIOtherapeuten opgericht en de voormalige keuken van het St. Jozefklooster gehuurd en verbouwd tot een moderne praktijkruimte. Omdat inzichten in de gezondheidszorg en dus ook in de fysiotherapie steeds aan verandering onderhevig zijn, met name van cure naar care en coaching, heeft een tiental jaren geleden nog een verbouwing plaats gevonden om actieve begeleiding nog beter tot zijn recht te laten komen. Bij deze laatste verbouwing werd de oefen- en trainingsruimte fors uitgebreid.

Een van de uitgangspunten van praktijk FYSIOtherapeuten is dat het belang van de cliënt altijd vooropstaat, niet alleen de problematiek maar vooral de totale mens in zijn of haar omgeving.

Deze holistische visie is ook de basis van waaruit de opvolgers en nieuwe maatschap leden, Stania Labots en Jeffrey Tan, hun werkzaamheden per 1 februari gaan starten.

Stania Labots is fysiotherapeut en Msc Master manueeltherapeut, heeft zich verdiept in het behandelen volgens het Mulligan concept en verdiept zich momenteel in de Dynamische Neuromusculaire Stabilisatie (DNS) en het is haar ambitie DNS therapeut te worden. Haar ervaring tot nu toe is groot op het gebied van chronische rug- en bekkenklachten.

Jeffrey Tan heeft zijn eerste afgeronde studie gevolgd aan het CIOS en heeft daarna de opleiding fysiotherapie gedaan. In aansluiting daarop heeft hij zijn Mcs Master Manueel therapie gehaald.

Omdat hij in zijn vrije tijd zaalvoetballer en trailrunner is ligt zijn belangstelling ook op het gebied van sportblessurebehandeling.

Hans Schambergen dankt bij deze allen die vertrouwen in hem gesteld hebben in de loop der jaren en wenst zijn opvolgers Stania en Jeffrey veel succes toe.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.