Vallen verleden tijd

De meeste Nederlanders willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Gewoon de dagelijkse dingen blijven doen, zoals de boodschappen of een bezoekje aan familie of vrienden. Eigen regie en zelfredzaamheid staan daarbij voorop.

Vallen is één van de grootste problemen en risico’s voor 70-plussers. Maar liefst iedere 5 minuten belandt een oudere op de SEH na een valongeval. Dat zijn 103.000 mensen (65+) per jaar (bron: VeiligheidNL, cijfers uit 2020). Voor de ouderen heeft een val vaak grote gevolgen. Voor hun zelfredzaamheid, thuis kunnen wonen en kwaliteit van leven. En dat terwijl valongevallen vaak zijn te voorkomen.

Het programma Stevig Staan helpt 70-plussers om het risico op een val te verminderen, en om de zelfstandigheid te vergroten of te behouden. Het programma is een samenwerking tussen de Health Impact Bond (HIB) Valpreventie, zeven gemeenten (Horst aan de Maas, Venlo, Venray, Beesel, Bergen, Gennep en Peel en Maas), zorgverzekeraars VGZ & CZ, De zorggroep en advisering vanuit VeiligheidNL en Vilans.

 

Wil je graag een 70+er aanmelden voor het Stevig Staan project en voldoet hij/zij aan de volgende eisen:

  • U bent 70+ jaar
  • U bent thuiswonend
  • U bent in de mogelijkheid om 15 minuten met of zonder hulpmiddel te lopen.
  • U heeft het afgelopen jaar angst voor vallen ervaren of u bent het afgelopen jaar gevallen.

Ga dan naar de volgende website en vul het formulier in:

https://www.venraybeweegt.nl/project/stevig-staan/